Voedingscoach

Gezonder eten voor een gezonder leven.

Een gezond eetpatroon draagt bij aan een lang en vitaal leven. Want wie goed eet, krijgt bouwstoffen binnen die helpen de boel draaiende te houden. Dat geeft ons energie, een goede bloeddoorstroom en ons hart blijft er sterk van. Bovendien houden we problemen als overgewicht, stress of zelfs depressie zoveel mogelijk buiten de deur.

Ik geef toe… het klinkt vast als een open deur. Dat we gezond moeten eten, weten we immers allemaal. Zo kent iedereen ‘de schijf van vijf’. Toch blijkt het voor velen lastig om een gezond en gevarieerd eetpatroon te hanteren. Een te gehaast leven, weinig tijd om te koken of gewoon geen idee wat nu wel en niet gezond is.

Dat snap ik helemaal. Sterker nog: I’ve been there! Zelf heb ik, op een bepaald moment, het roer rigoureus omgegooid en ondervonden wat een gezonder eetpatroon voor het lichaam kan betekenen. Als ervaringsdeskundige én gediplomeerd gewichtsconsulent wil ik jou ook helpen die switch te maken.

Jouw ideale eetpatroon

Ieder lichaam vraagt om een andere combinatie van bouwstoffen. Om jouw ideale eetpatroon vast te kunnen stellen, moeten we dus eerst je eet- en leefstijl onder de loep nemen. Welke voeding past bij jou? Hoeveel koolhydraten, vetten en vezels heb je nodig? En met welke vitamines en mineralen ben je op je best? Het is een zoektocht die ik graag samen met je aanga.

Doelstellingen

Ook bespreken we jouw doelstellingen. Wil je bijvoorbeeld werken aan je energielevel, slaap je slecht of kamp je met gewichtsproblemen? Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, zodat we het probleem bij de kern kunnen beetpakken. Alleen zo kunnen we voor een blijvende verandering zorgen.

Compleet advies

Vervolgens gaan we aan de slag met dag- en weekmenu’s, waarbij we natuurlijk de richtlijnen van de gezondheidsraad volgen. In een gezonde leefstijl zijn voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom krijg je van mij een compleet voedings- én beweegadvies.

Trajecten

Laten we aan de slag gaan

 

Hieronder staan de diverse trajecten. Wat past bij jou? Of laat je je liever adviseren? Neem dan direct contact op.

Fem V - meten is weten

We maken een lichaamsanalyse en krijgen daarmee inzicht in gewicht, lichaamsvetpercentage, vochtpercentage, viscerale vetwaarde, BMR, berekening dagelijkse energiebehoefte, metabolische leeftijd, spiermassa, botmassa en we meten daarnaast ook de bloeddruk. Duur: 20 minuten. Tarief: €50,-.

Fem V I - intake voeding

Na de (telefonische) kennismaking volgt de intake met een afname van een 24uurs voedingsanamnese, een voedingsanalyse en stellen een een plan van aanpak op. Wegen op lichaamsanalyse (zie omschrijving meten is weten). Duur: 60 minuten. Tarief: €99,-.

Fem V II - traject voeding

Je hebt de intake voeding gedaan en gaat aan de slag. Tijdens dit traject hebben wij 6 x een consult van 30 minuten. Per consult bekijken we de uitkomsten van het voedingsdagboek, is er een weegmoment, is er gelegenheid voor vragen, pakken we mentale blokkades aan en maken we nieuwe afspraken. Tarief: €299,-.

Fem V III - traject voeding nazorg

Na het afronden van het volledige traject voeding, dwz de intake en aansluitend 6 consults, bied ik nog een nazorg traject aan. Bij 6 maanden gaat dit om 3 weegmomenten en bij 12 maanden nog 6 weegmomenten. Om de maand maken we een afspraak en bespreken we meteen de voortgang. In deze periode is het ook mogelijk om voedingsvraagstukken bij mij neer te leggen, door bijv een appje of een mailtje. Kosten nazorg 6 maanden: €99,- en nazorg 12 maanden €169,-.

Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel van) de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vanuit de aanvullende verzekering. Ben je aanvullend verzekerd, vraag dit dan van tevoren even na bij je zorgverzekering. 

REVIEWS