Hardlopen en krachtoefeningen (groep)

Trek je hardloopschoenen aan en gaan! Waarom je zou beginnen met hardlopen? Voor de meesten zullen de redenen vooral op het lichamelijke vlak liggen: afvallen, je conditie of gezondheid verbeteren en je fitter voelen. Hardlopen is goed voor lichaam én geest.

De voordelen van hardlopen op een rij:

 Je verbetert je gezondheid. Je longen gaan beter functioneren, je cholesterolwaarde verbetert, je hebt doorgaans minder vermoeidheidsklachten en je immuunsysteem gaat erop vooruit.

 Verminderde kans op ziektes en aandoeningen. Het maakt je hart sterker en bloedvaten blijven elastisch. Je verkleint de kans op diabetes en andere ziektes.

 Je valt af. Natuurlijk is je gehele levensstijl belangrijk, maar hardlopen draagt zeker bij aan het verbranden van calorieën. Je stofwisseling gaat versnellen. Zorg daarbij wel voor een hartslag die optimaal is voor vetverbranding.

 Sterkere botten en gewrichten. Het is hierbij wel belangrijk om verstandig te trainen en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Draag ook goede schoenen. Door de axiale belasting van het lichaam maak je je botten en gewrichten sterker.

 Minder depressief en je wordt gelukkiger. Je kunt zelfs een verslavend geluksgevoel krijgen, genaamd “runners high”. Je gaat je niet alleen beter voelen, maar je mentale weerbaarheid wordt ook groter, waarbij in de toekomst een terugval wordt voorkomen.

FEM HARLOPEN & KRACHTOEFENINGEN (GROEP)

Zaterdag van 08:00 – 09:00 uur
10 weekse hardlooptraining start op zaterdag 2 maart 2024

10 lessen: €65,-

Hardlooptraining, interval en cardio. Tijdens de training doen we ook een aantal spierversterkende- en ademhalingsoefeningen. Je conditie verbeteren door middel van een opbouwschema. Er is ook aandacht voor het sociale aspect, met elkaar de natuur in: groen, duinen, zee, strand.

Aanmelden of meer info?

Vul onderstaand formulier in of neem contact op.