Over Fem

Use it or lose it

Allereerst Welkom! Leuk dat je om wat voor reden dan ook nieuwsgierig bent geworden naar mij, naar wie ik ben en naar wat ik doe. Misschien is het omdat jij toe bent aan een nieuwe, betere leefstijl. Wil jij gezondere en bewustere voedingskeuzes maken. In beweging komen of je huidige patroon doorbreken. Ja, ik ben ook nieuwsgierig naar jou.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Femke Rolff -Van Tol. Ik ben woonachtig in ’s-Gravenzande. Geboren in 1978, getrouwd en moeder van twee heerlijke puber-zonen. In mijn jeugd genoot ik al van sport, bewegen en (te veel) eten!

Toen ik ruim 22 jaar bij dezelfde werkgever in dienst was, voor wie ik allerlei functies heb vervuld, kreeg ik steeds meer signalen van mijn lichaam dat het anders moest. Ik zat niet goed in mijn vel, voelde me niet fit en keek zelfs liever niet in de spiegel. Al langere tijd niet bleek achteraf. Ik had veel van de signalen die ik kreeg lang genegeerd.

Het besef kwam dat ik beter voor mezelf mocht gaan zorgen. Ik had een kantoorbaan, waarbij ik dus hele dagen achter een bureau zat. Eten deed ik vaak even snel tussendoor. En hoewel ik veel energie kreeg van het werk zelf, kostte deze levensstijl mij achteraf gezien veel meer energie.

Het roer om

Dit proces heeft me letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Ik heb het roer omgegooid. Ik ben meer gaan eten om te voeden, in plaats van eten om te vullen. Meer en beter gaan bewegen. Ik ben gestopt met mijn kantoorbaan. En een een nieuwe opleiding gestart.

Onder de naam Fem & Fit help ik vandaag de dag met veel plezier mensen die, net als ik, het roer om wíllen of om medische redenen om móeten gooien.

Obesogene wereld

Wat ik me toen niet, maar nu destemeer besef is dat we tegenwoordig in een obesogene wereld leven. Een omgeving die ons stimuleert om te veel te eten en daarnaast te weinig te bewegen. Kijk alleen al naar het grote aanbod in de supermarkt. Of naar alle hulpmiddelen waarmee we het ons steeds makkelijker maken, zoals een goede bureaustoel, bezorgdiensten (zelfs voor onze boodschappen) en alle technische snufjes waarmee we alles vanaf onze telefoon kunnen bedienen. We hebben niet in de gaten hoeveel beweging we onszelf hiermee ontnemen.

Ik ga graag samen met jou op zoek naar een gezond voedings en -beweegpatroon. Nee, je hoeft geen marathon te leren lopen om in beweging te komen! Wat ik zelf graag doe zijn onder andere wandelen, hardlopen en zwemmen. En waar ik nog meer aan werk zijn mijn kracht, balans, coördinatie, lenigheid en flexibiliteit. En ontspanning is voor mij ook heel belangrijk.

Opleidings-achtergrond

 

BGN-gewichtsconsulent

Wil jij je fitter voelen en lekkerder in je vel zitten? Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. Als BGN-gewichtsconsulent (HBO-opleiding) begeleid ik jou graag naar een gezond gewicht. Om dat te bereiken kijken we samen naar je doelstelling. We bepalen of deze realistisch is en gaan aan de slag. We pakken de knelpunten aan waar jij tegenaan loopt. Wil je meer meer weten over de verschillende trajecten die ik aanbied? Kijk dan onder het kopje coaching en kies voor voeding.

Darmvitaal

Onze darmen hebben een belangrijke invloed op onze gezondheid. Niet alleen op de spijsvertering, maar ook op ons energielevel, gewicht en zelfs onze emoties en mindset. Loop jij rond met een opgeblazen gevoel, verstopping of dunne ontlasting… De kans bestaat dat het jou niet lukt om vitaler te worden. Dit kan zelfs leiden tot een depressief gevoel. De tools die ik heb geleerd tijdens de workshop Darmvitaal neem ik dan ook mee om jou verder te helpen.

Beweegcoach

Voor mij is alleen voeding niet voldoende, van bewegen kan ik ook enorm blij worden. Bewegen is leven. Als je je lichaam beweegt, komt namelijk ook je geest in beweging. Ik wil je laten zien én ervaren dat bewegen een bron van plezier en vitaliteit is. Door te gaan bewegen breng je je hoofd, hart en lijf weer met elkaar in verbinding.

Inmiddels heb ik de HBO-opleiding Beweegcoach met positief resultaat afgerond. De cliënten die ik tot nu toe heb mogen begeleiden, heb ik kunnen helpen bij het vergroten van hun bewegingsvrijheid en laten ervaren welke positieve aspecten bewegen heeft op gezondheid en welzijn. Ik heb beweegarrangementen aangeboden en op maat gemaakte beweegplannen. De mentale blokkades, waar we tijdens de trajecten tegenaan liepen, hebben we meteen aangepakt. Dit alles met als resultaat dat er mooie en blijvende beweegverandering zijn gemaakt.

Lees meer over dit traject op de pagina Beweegcoach.

Hormooncoach

In de opleiding trainer Hormoonfactor (HBO-opleiding) heb ik geleerd hoe hormonen de gezondheid kunnen beïnvloeden en hoe je door een kleine aanpassing in de levensstijl grote verschillen kunt maken. Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen uit balans raken kunnen er allerlei klachten optreden (zie pagina hormonen). Niet grijpen naar symptoombestrijders om de klacht op te lossen, maar juiste deze diepe oorzaak aanpakken. Met mijn kennis over het hormonale systeem geef ik gezondheidsadvies en begeleid ik in het traject om het lichaam in een verbeterde of optimale staat te krijgen. Verder geef ik inzicht in de wisselwerking hormonen – voeding – training – stress. Ook stel ik individuele behandelplannen op, begeleid ik volgens het unieke Hormoonfactortraject en sta ik tijdens het traject klaar voor begeleiden, stimuleren en motiveren.