Supplementen

Weten wat je extra nodig hebt?

Het moge duidelijk zijn: goede voeding is van levensbelang. We hebben de juiste bouwstoffen nodig om gezond en fit te blijven. Maar in welke voeding vinden we die bouwstoffen tegenwoordig nog? De supermarkt ligt immers vol met bewerkte producten. Supplementen kunnen helpen de juiste stoffen binnen te krijgen.

Bouwstoffen tekort

We leven in een lastige tijd als het gaat om gezonde voeding. Meer en meer staat er fastfood op het menu, de supermarkt ligt vol bewerkte producten en de ‘gezondere’ voedingsmiddelen leveren steeds meer in op het gebied van kwaliteit. Zo komt het vlees dat we eten steeds minder van dieren die vrij mogen bewegen. En wordt vis steeds vaker gekweekt in plaats van gevangen. Hierdoor halen we steeds minder bouwstoffen uit voedsel, wat natuurlijk gevolgen heeft voor ons immuunsysteem en ons welzijn.

Vetzuren

Om ons lichaam te laten functioneren hebben we veel bouwstoffen nodig, waaronder verschillende soorten vetten. In de ideale wereld halen we alle benodigde essentiële vetten uit voeding. Uit onderzoek is echter gebleken dat de vetzuren-balans bij de meeste West-Europeanen verre van goed is.

Met vetzuren-balans doelen we met name op de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6. Beide vetten hebben een belangrijke functie en een goede verhouding tussen deze vetten is heel belangrijk. Omega-3 heeft een ontstekingsremmende functie en zit onder andere in vette vis en lijnzaadolie. Voor Omega-6 geldt dat een teveel juist ontstekingsbevorderend werkt. Een teveel en/of de verkeerde transvetten halen we vooral uit bewerkte producten.

METEN IS WETEN

Weet jij al welke voedingsstoffen je tekort komt? Zinzino heeft een aantal tests ontwikkeld om erachter te komen wat jij mogelijk extra nodig hebt. Aan de hand van de uitslag kan advies worden gegeven op het gebied van supplementen.

BalanceTest

De Zinzino BalanceTest is een eenvoudige vingerprik, waarmee we de vetzuren in je bloed kunnen analyseren. Er wordt gekeken naar het gehalte van elf belangrijke vetzuren. Ook wordt de omega-6:3 balans bepaald. Zo weten we waar winst te behalen valt.

Vitamine D-test

Deze Zinzino-test geeft, via een speciale bloedvlektest, een goed beeld van jouw Vitamine D-balans en wat er voor nodig is om deze te optimaliseren. Doe je de test vier keer per jaar, dan ben je altijd voorbereid op schommelingen, bijvoorbeeld als gevolg van seizoensveranderingen.

HbA1c bloedsuikertest

Zet jouw persoonlijke gezondheidsstatus op de radar en ontdek of je huidige levensstijl duurzaam is. Met de Zinzino HbA1c bloedsuikertest bepalen we jouw bloedsuikerspiegel op de lange termijn. De test bestaat uit een levensstijl-beoordeling en aanbevelingen voor voeding, activiteiten en lichaamsbeweging.

Supplementen

 

Fem & Fit biedt een breed scala aan supplementen van Zinzino. Dankzij een of meerdere van de hierboven beschreven tests hebben we een goed beeld van jouw bouwstoffen-balans. Daar kunnen we vervolgens de juiste supplementen aan koppelen. Weten waar jou behoeften liggen? Neem gerust contact op.

Balance oil +

De 'Zinzino Balance oil +' is erop gericht de omega-6:3 balans in het lichaam te herstellen. Ook helpt de olie lichaamscellen te beschermen tegen oxidatie.

ZinoBiotic+

Deze maatwerk-mix van acht natuurlijke voedingsvezels helpt bij het verminderen van een hoge bloedsuikerspiegel en het behouden van een goed cholesterol. De vezels bevorderen veel gezonde darmfuncties.

Viva+

Dit natuurlijke voedingssupplement is gericht op het verlichten van stress en een beter welzijn. Het ondersteunt het zenuwstelsel en de hersenen, en helpt bij het verminderen van vermoeidheid.

Xtend+

Dit is een uitgebreide multivitamine-mix voor een sterk immuunsysteem. Het supplement bevat onder andere 22 essentiële vitaminen en mineralen.

Zinoshine +

Dit Vitamine D3 en Magnesium-supplement ondersteunt het immuunsysteem van spieren, botten en tanden en vermindert vermoeidheid. De Vitamine D-behoefte is bij iedereen anders. De tabletten zijn ontwikkeld om de inname aan te passen aan jouw behoefte gedurende het jaar.

REVIEWS