Zakelijke coaching

Meer productiviteit en minder ziekteverzuim

Hoe vitaal is jouw bedrijf? Of liever gezegd: hoe vitaal zijn je medewerkers? Wie fit is zorgt voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim. En dus ook voor een beter bedrijfsresultaat. De vraag is: hoe kun je als werkgever bijdragen aan de gezondheid en de vitaliteit van je medewerkers? Fem Beweging & Voeding, kortweg Fem, wijst je graag de weg.

Bij veel beroepen zitten we te veel. En vaak is het lastig om het werk zomaar even te onderbreken voor wat beweging. Ook werken we steeds meer thuis, waar we nog minder meters maken dan op kantoor. Dat een gebrek aan lichaamsbeweging ongezond is weet iedereen. Wie niet fit is krijgt eerder te maken met fysieke ongemakken en/of mentale problemen.

Bij Fem gaan we voor alle medewerkers op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé, tussen bewegen en ontspannen, en tussen ‘vulling’ en voeding. Want ja, een gebrek beweging gaat vaak samen met een gebrek aan kennis over voeding. Door met deze en alle andere facetten aan de slag te maken we met kleine stapjes snel flinke sprongen naar vitaler, fitter en productiever.

BEWEGEN

Voldoende lichamelijke beweging is een voorwaarde om fit en gezond te blijven. Hoe we dat aanpakken is voor ieder bedrijf en ieder individu weer anders. Dat vraagt dus om een beweegprogramma op maat. Powerwalken, wandelen, hardlopen, circuittraining, boksen, suppen… Afgestemd op een hele groep of juist individueel. Met een afgewogen Personal Trainingsprogramma krijgen mensen met speciale doelstellingen, fysieke ongemakken of een beperking alle aandacht krijgen die ze nodig hebben.

COACHING

Ieder mens heeft behoefte aan persoonlijke groei. En die begint vaak met keuzes maken. Helaas worden die nogal ‘ns gedwarsboomd door verleidingen, tijdgebrek of gewoon te weinig kennis van bepaalde zaken. Een goeie coach biedt dan uitkomst. Een goede coach zorgt ervoor dat medewerkers zich meer bewust worden van hun eigen gedachten, gedragingen en gewoontes. Dat leidt simpelweg tot betere keuzes en snellere actie.

WERKPLEK

Voor mensen met een veelal zittend beroep is een goed ingerichte werkplek van vitaal belang. Fem optimaliseert en ‘personaliseert’ werkplekken door ze scherp onder de loep te nemen en actiepunten aan te dragen, compleet met een plan hoe deze daadwerkelijk te realiseren. Voor medewerkers met fysieke klachten of beperkingen plannen we graag extra tijd in voor het beste resultaat.

VOEDING

In het Westland weet iedereen het: een plant is productiever als-ie de juiste voeding krijgt. Bij mensen is dat niet anders. Voor wie alles over voeding en gezondheid wil weten organiseert Fem (op maat gemaakte) workshops, met aansluitend de mogelijkheid tot een individuele ‘Meten-is-Weten-Lichaamsanalyse. Voor wie vervolgens direct aan de slag wil biedt Fem diverse voedings-trajecten aan (zie pagina Voeding).

Is er een bedrijfskantine? Dan nemen we ook die onder de loep. Kleine veranderingen in het aanbod kunnen al een enorme gezondheidswinst opleveren. Fem weet precies wat gezond en ook nog eens lekker is.

RUST EN ONTSPANNING

Ademhalen, het lijkt zo makkelijk. En tóch doen veel mensen het te snel, te langzaam, te diep, te oppervlakkig… En dat terwijl er met de juiste techniek veel gezondheidswinst te behalen valt. Wie goed ademt heeft meer energie, is meer ontspannen, en heeft meer lichamelijke en mentale rust… Kortom: goed ademen werkt zeer verademend. Én… je kunt het leren! Fem reikt de juiste technieken aan om beter en ‘rendabeler’ te ademen.

STRESSREDUCTIE

Is er bij een medewerker sprake van langdurige of chronische stress? Dan gaat dat vroeg of laat ten koste van het werk. Regelmatig bewegen, gezond eten, goed rusten en letten op je ademhaling gaat al flink helpen. Maar uiteraard dient ook te worden gekeken naar de oorzaak. Liggen de grootste stressoren in het werk? Zijn ze lichamelijk of meer emotioneel? Bij Fem weten we hoe we onze ervaring kunnen inzetten om stress te reduceren en/of er beter mee te leren omgaan.

HEALTHCHECK

Meten is weten! Fem verzorgt complete healthchecks voor iedereen die zijn of haar eigen ‘stand van zaken’ wil weten. Ofwel, een uitgebreide lichaamsanalyse die inzicht geeft in gewicht, vetpercentage, viscerale vetwaarde, BMR, de metabolische leeftijd, spiermassa en botmassa. Ook nemen we wat bloed af voor een balance-test, waaruit vervolgens een vetzurenprofiel en een voedingsadvies volgen. Vanzelfsprekend worden de resultaten alleen gedeeld met de desbetreffende medewerker.

HOE NU VERDER?

Hoe krijgen we uw medewerkers in topvorm?

 

Hoe te beginnen met het in topvorm krijgen van uw medewerkers? De eerste stap is het invullen van het VORMulier. We maken dan snel een afspraak waarin we ons enthousiasme, onze visie en onze verwachtingen met je delen. Gaan we met elkaar de slag, dan brengen we vervolgens de behoeften van de medewerkers in kaart en maken we een passend en vooral motiverend plan-van-doorpak, compleet met alle gewenste aandachtsvelden, sport- en beweeglocaties, start- en einddatum en de kosten. Eerst even bellen voor meer informatie kan natuurlijk altijd.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

REVIEWS